Monterings guide

Monterings guide

Godt arbejde tager tid – følg vores vejledning for at opnå det bedst mulige resultat – både udseendemæssigt og holdbarhed. 

– Tøv ikke med at kontakte os, hvis du har brug for mere hjælp til montering af dine nye stickers fra RR Graphic.

Før du begynder processen, så er det vigtigt at gøre det rigtige værktøj klar. Vi anbefaler at bruge følgende: 

  • En (skarp) hobbykniv
  • En filtspartel 
  • En klud
  • Bremserens eller Isopropylalkohol, vi anbefaler og benytter selv bremserens.
  • Varmepistol eller evt. føntørre

Det er meget vigtigt, at der ikke bruges sæbevand til monteringen. Vores materiale er ikke produceret til at kunne anvende denne metode.

Hvorvidt du ønsker at montere dine stickers på løse skjole ved et bord, eller mens skjoldene er monteret på maskinen er helt op til dig. Det er oftest nemmest mens skjoldene er monteret på maskinen. 

Rengør dine skjolde grundigt med dit middel fra step 1 de steder, hvor dine stickers dækker. Silikone overfladen skal gøres mat, og der må ikke efterlades lim, olie eller andet skidt før montering. Det er også vigtigt dine hænder er helt rene.

Placer dine stickers, uden at fjerne bagpapiret. Kontroller hvordan det ligger på skjoldet. 

Fjern nu en stribe fra bagpapiret så denne del er fri. Afhængig af skjoldet kan du også blot bukke noget af bagpapiret, så limen er fri i bunden eller toppen – men fjern aldrig hele bagpapiret på engang.

 

Placer nu mærket på skjoldet, så det sidder pænt fordelt. Er der bolt-huller eller andre detaljer, som giver indikation af placeringen, så benyt disse som guideline. Gnid din tommelfinger ned gennem stykket uden bagpapir, så mærket bliver fastgjort. Herefter monteres først den ene side og så den anden side. Du kan variere mellem filtspartlen og dine fingre. 

Hvis du får en boble, skal du trække mærket op til boblen og derefter på igen – vores air release teknologi gør at mærket ikke mister sin klæbemiddel, hvis der trækkes op en eller to gange for at sikre perfekt placering.

Skjoldene på en maskine har mange forskellige former og derved også sværhedsgrad. Du vil kunne opleve at folie laver folder eller lignende. Her kommer din varmepistol dig til undsætning. Vores materiale er nemlig udviklet til, at det ikke er noget problem. 

Ofte vil du skulle bruge varmen ved kurvede overflader samt til de skarpe kanter. Brug varmen med omhu, da folien ellers kan blive ‘for’ blød og strække sig for meget!

Sidste hånd på dit kit før du er ‘ready to race’

  • Giv alle kanter en ekstra omgang varme for at sikre korrekt klæbeevne
  • Dine graphics må ikke stikke ud for skærmene. Vi gør vores bedste for at bruge de meste præcise skabeloner, men nogle gange kan lidt skævhed i placeringen under monteringen eller vores skabeloner være skyld i lidt overskydende folie. Trim derfor det overskydende væk med en skarp hobbykniv, så du sikre længst mulig holdbarhed.
  • Tjek dine stickers 24 timer senere og sørg for at alle kanterne er forseglet. Hvis nogle kanter er løftet, så brug din varmepistol til at få folien til at hænge tilpas fast. Vi anbefaler, at du ikke kører 48 timer efter installationen, og at skjoldene med stickers forbliver i et stuevarmt rum i samme periode.

Du er nu klar til at vise dit nye setup frem i ryttergården!